Vælg en side

6 gode tips om billedredigering

Enkle tips til korrekt billedoptimering af din hjemmeside!

Billeder betyder utrolig meget på en hjemmeside. De er med til at give en unik brugeroplevelse. En hjemmeside med ren tekst bliver hurtigt tung og kedelig at læse, og læseren forvinder hurtigt. Men billeder som er forkert redigeret eller forkert sat op, kan være fatale for din hjemmesides liv på det online marked, da det har stor betydning for, hvor hurtigt din side loader.  Google straffer langsomme sider hårdt, så det er vigtigt at forsøge at få din hjemmeside til at loade hurtigere ved at få styr på dine billeder. 

Billeder taget i dag er som regel i god kvalitet og fylder meget. Selv billeder taget med din mobiltelefon indeholder et hav af informationer, hvilket gør dem store og tunge. For at kunne bruge billedet på din hjemmeside, skal det derfor reduceres i størrelse. Jo mindre billedet kan blive, uden at miste kvalitet, jo bedre er det for din hjemmeside. For jo større din hjemmeside er, jo længere tager det for siden at loade, og det går ud over din SEO (søgemaskineoptimering). 

Gode værktøjer til billedredigering

Når jeg arbejder med billeder til web, kører jeg dem altid igennem Photoshop først. Det er et forholdsvis dyrt program, så det er der ikke mange der har adgang til. Derfor vil jeg anbefale dig at kigge på alternativer som f.eks. kan være Pixlr eller Canva. Også Paint kan bruges. Det er alle gratis online programmer, som fungerer super fint.

Hvis du har et billede som ikke er alt for stort, kan du også se hvor meget du kan komprimere det ved, at bruge et andet gratis online værktøj, som hedder tinypng.com. Du oploader dit billede og trykker komprimér. Ud kommer en nøjagtig kopi af dit originale billede, men nu meget mindre. Og billedet har ikke mistet noget i opløsning. Utrolig smart.

Vil du bare gerne kunne gøre denne proces endnu hurtigere og komprimere billederne direkte i WordPress, så er her et par plugins, som gør det ganske godt.

  • Imsanity
  • EWWW Image Optimizer,
  • WP Smush er også rigtig god, men den kan ikke tage så mange billeder før den vil have, at man køber Pro versionen, som er temmelig dyr. Men har man ikke så mange billeder, kan den være god

Her får du lige en lille infografik om billedredigering på hjemmesider. Hav den ved din side næste gang du arbejder med din hjemmeside. Så sikrer du dig, at din hjemmeside kommer til at performe meget bedre.

6 gode tips om billedredigering - ICR-Design

Er du i tvivl om noget eller ønsker du bare at høre mere om billeder til hjemmesider, er du meget velkommen til at slå på tråden på 22 50 88 75. Så vil jeg glæde mig til at tale med dig.

Previous

Next